ÚJ VAGY HASZNÁLT LAKÁS?

ÚJ VAGY HASZNÁLT LAKÁS?

Ekkora kiadás esetén felvetődik a kérdés, hogy új vagy használt lakás vásárlása e az ideális megoldás. A használt lakások közül nagyon kevés olyan található, amely igazán minőségi anyagokból lett építve, illetve a belső terekben, felhasznált anyagok már meghatározott jelleget kölcsönöznek a lakásnak. Ez a lakóknak vagy megfelel, vagy pedig a használt lakás megvásárlása után saját költségén átalakíthatja, mely így hasonló összegeket emészthet fel, mintha új, 100%-ban elkészült lakást vásárol. Nem mellékes a felújításra fordított idő és energia sem.
Új lakásnál viszont I. osztályú, a mai építési és hőtechnikai követelményeket kielégítő anyagokból épített lakást kap a vevő. Ez azért is fontos, mert 2008. április 1-től minden új lakást energetikailag minősíteni kell, és csak így lehet azokat értékesíteni a jövőben. Ez a minősítés több összetevőből áll. Figyelembe veszik a felhasznált építőanyagokat, a gépészeti (pl.: fűtési) rendszereket és az épület villamos energia fogyasztását is. Mivel a cégünk által épített társasházak új, fejlett műszaki megoldásokat tartalmaznak, ezen a minősítésen magasabb besorolást kaphatnak, mely igazolja az épület energia felhasználását, Ezt tulajdonképpen az, alacsonyabb havi rezsiköltségen fogja érezni a lakó.

Figyelmükbe kell ajánlanunk azt a tényt is, hogy 2009. áprilisától a használt lakásokat is csak ezen energetikai tanúsítvány birtokában lehet értékesíteni, illetve bérbe adni.

A fűtési költség csökkentésének egyik fontos módja az időjáráskövető kazánszabályozás.

Egy adott épület fűtési energia szükségletét az épület fizikai paraméterei, az elvárt fűtési hőmérséklet és az aktuális külső hőmérséklet befolyásolják. Az ember komfortérzete szempontjából nagyon fontos a hőmérséklet ingadozás nagysága is. Az egyik cél, hogy a hőingadozást lecsökkentsük pl. pontosabb szabályozó használatával.

Lakásainkban már a külső hőmérséklet érzékelését tudó kazánok kerülnek.